GIEC N.V. behaalde opnieuw het VCA Petrochemie-certificaat. Deze veiligheidserkenning toont aan dat klanten uit de risicovolle petrochemie en offshore-industrie erop kunnen rekenen dat veiligheid absolute prioriteit krijgt bij elke samenwerking.

Classificatiebureau DNV voerde de hercertificeringsaudit uit aan de hand van een strenge veiligheidschecklist. “De gezondheid van onze medewerkers is voor ons van het allergrootste belang. Als elektrotechnisch bedrijf letten we er daarom op dat elke werf de noodzakelijke maatregelen neemt rond preventie en veiligheid. Natuurlijk bewaken we het veiligheidsaspect niet enkel voor onze eigen medewerkers maar ook voor onderaannemers en externe partners”, licht Frederick Flamand, CEO bij GIEC N.V., toe.

“Veiligheid is een constante en dynamische factor en dus spelen we graag kort op de bal om ons veiligheidsbeleid actueel te houden”, vult Wim Van den Eynde, HSQ Manager bij GIEC N.V., aan. “Dit doen we door onder andere VGM-doelstellingen vast te leggen en bij te schaven, collega’s te sensibiliseren, algemene en specifieke toolboxen te organiseren, checklists te digitaliseren en tussentijdse opleidingen te voorzien.”

De geleverde inspanningen zorgden voor een positief resultaat van de audit. GIEC mag zich opnieuw VCA P-gecertificeerd noemen. Ook klanten uit de petrochemische en offshore-sector zijn zo zeker van een hoge kwaliteit van de geleverde diensten.

De audit verliep onder leiding van Wim Van den Eynde: “Maar het verlengen van het VCA P-attest is natuurlijk een groepsprestatie. Het zijn tenslotte onze collega’s die elke dag opnieuw met veel toewijding de veiligheidsmaatregelen in de praktijk toepassen. Dat sterke verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor de klant maakt écht het verschil. Deze hercertificering is daarvan het mooiste bewijs.