WhatsApp is een handige manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Maar vanaf nu kan je bij GIEC de app ook gebruiken om te solliciteren voor een nieuwe job.

Een nieuwe job zoeken is erg spannend. Jammer genoeg vraagt solliciteren veel tijd en vaak zetten alle verschillende stappen een rem op het enthousiasme.

Stel je voor: je scrolt op je smartphone en komt plots de job van jouw dromen tegen. Maar een sollicitatiebrief schrijven, gaat iets makkelijker op een laptop of pc. Dus leg je je gsm even aan de kant en ga je vanaf een ander scherm opnieuw naar de vacature. Je vult het sollicitatieformulier in of verstuurt een e-mail naar de personeelsdienst. En dan begint het wachten op een antwoord … Maar eigenlijk heb je zelf ook nog wel een paar vragen.

Kan dit echt niet sneller? Toch wel! Vanaf nu kan je bij GIEC solliciteren via WhatsApp.

Waarom solliciteren via WhatsApp?

Je gebruikt WhatsApp waarschijnlijk vooral om gratis privéberichten te sturen of te bellen met vrienden en familie. Maar vanaf nu kan je de app bij ons ook gebruiken als eerste stap naar een nieuwe job. Via de WhatsApp-knop bij onze vacatures:

  • Neem je in één klik contact met ons op
  • Stel je jouw vragen wanneer jou dat het beste uitkomt
  • Kom je via korte berichtjes al heel wat meer te weten
  • Hoef je niet te bellen of te mailen om meer info te vragen
  • Kan je gewoon via jouw smartphone solliciteren
  • Doorloop je sneller de verschillende stappen van een sollicitatie
  • Kan je ook foto’s of spraakberichten versturen

Hoe gebruik je de WhatsApp-functie op onze website?

Op al onze vacaturepagina’s vind je een WhatsApp-knop. Als je hierop klikt, stuur je meteen een berichtje naar onze personeelsdienst. Onze collega’s antwoorden jou zo snel mogelijk.

Gebruik je toch liever een toetsenbord? Dan kan je ook WhatsApp Web gebruiken via https://web.whatsapp.com. Scan de QR-code om jouw toestel te koppelen en krijg op jouw scherm al jouw gesprekken te zien. Dat is handig!

Wat gebeurt er na WhatsApp?

Zit het gevoel aan beide kanten goed? Dan gaat de sollicitatie verder zoals gewoonlijk: we nodigen je uit voor een gesprek bij ons op kantoor. Zo kan je zelf kennismaken met de sfeer in het bedrijf en toekomstige collega’s.

Nieuwsgierig?

Ga naar onze vacatures en solliciteer als eerste via WhatsApp.

P.S. Natuurlijk kan je ook nog steeds solliciteren via ons formulier, een e-mail naar personeel@giec.be of via de telefoon: we horen graag van jou. Kies vooral de manier waarbij je je goed voelt: dat is voor ons het allerbelangrijkste.

Video: in 3 stappen solliciteren via WhatsApp op jouw smartphone.