GIEC Nederland behaalt opnieuw het VCA**-certificaat. Deze veiligheidserkenning garandeert een kwalitatieve dienstverlening waarbij veiligheid voorop staat.

 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Deze checklist wordt gebruikt om na te gaan of een onderneming voldoet aan de gewenste veiligheidsvereisten. De VCA**-certificering is het op één na hoogste niveau binnen het VCA-systeem. Niet enkel de veiligheid op de werkvloer, maar ook binnen de organisatie zelf wordt onder de loep genomen. Onlangs voerde classificatiebureau BSI een hercertificeringsaudit uit bij GIEC Nederland. En die werd succesvol afgerond.

Veiligheid als rode draad

“We vinden het dan ook erg belangrijk dat onze medewerkers veilig kunnen werken. Veiligheid loopt daarom als een rode draad door al onze activiteiten”, vertelt Evert Kamoen, technisch commercieel manager bij GIEC Nederland. “Daarom houden we o.a. maandelijks een toolboxmeeting waarin we aandacht besteden aan verschillende veiligheidstopics, organiseren we geregeld opleidingen en zorgen we voor efficiënte werkprocedures.”

Voordelen voor medewerkers en klanten

“Door zo sterk in te zetten op opleiding en vorming kunnen we de kans op ongevallen aanzienlijk verminderen. Zo garanderen we een veilige werkomgeving voor onze medewerkers”, gaat Evert verder.

“Maar ook onze klanten ervaren verschillende voordelen van onze VCA**-certificering. We voldoen namelijk niet alleen aan de wettelijke vereisten, maar garanderen een hoge kwaliteit én betrouwbaarheid. Omdat we vastgelegde procedures en processen volgen, kunnen klanten rekenen op professioneel uitgevoerd werk. Het identificeren en verminderen van risico’s zorgt ervoor dat we projecten tijdig kunnen opleveren.”

Constante verbetering

“Het VCA**-certificaat waarborgt dus een bepaald veiligheidsniveau en zorgt ervoor dat we kwalitatief werk kunnen afleveren. Maar daar stopt het voor ons niet: we willen alleen nog maar beter doen. Dat kan alleen als iedereen binnen de organisatie hieraan meewerkt. Gelukkig kunnen we rekenen op een hecht #teamgiec dat zich hier graag voor inzet. Bedankt aan alle collega’s!”, besluit Evert.