GIEC GIEC hoera: we bestaan 20 jaar. De gedeelde passie voor elektrotechniek van 3 collega’s groeide uit tot een #teamgiec van 90 medewerkers. Industriële en openbare klanten kloppen bij ons aan voor elektrische installatiewerken, bordenbouw en engineering. Hoe we voor hen het verschil willen maken? “We gaan bewust op zoek naar menselijke contacten in een technische wereld.”

 

Snelle groei

Na de oprichting in 2004 breidde het personeelsbestand snel uit: vandaag telt #teamgiec zo’n 90 medewerkers. En we groeiden de afgelopen 2 decennia ook op andere vlakken. Zo verhuisden we het hoofdkantoor naar een nieuwe en grotere locatie in Lokeren. Waar we bij opstart vooral terug te vinden waren in de metaalindustrie, is GIEC nu kind aan huis in alle branches zoals o.a. voeding, farma en automotive. Ondertussen beschikken we naast een installatieteam ook over een eigen bordenbouw- en engineeringafdeling. Het grote voordeel voor onze klanten? Een constante kwaliteit en hoge flexibiliteit.

Samenwerken

Naast het uitbouwen van onze eigen techniciteit, geloven we in de sterkte van samenwerken. De afgelopen jaren zorgden verschillende partnerships dan ook voor een verdere uitbreiding van kwaliteit, kennis en professionaliteit. Denk maar aan de samenwerking met ons eigen GIEC Nederland (het vroegere I.E.T.) of de overname van de activiteiten en het personeelsbestand van Van Hulle Elektrotechniek in 2022. Sinds 2019 maakt GIEC ook deel uit van een technische holding. De combinatie van verschillende complementaire specialiteiten binnen één bedrijvengroep maken van GIEC een betrouwbare partner voor elektrotechnische totaalprojecten van A tot Z.

Persoonlijk contact met focus op veiligheid en kwaliteit

Ondanks de evoluties die we doormaakten, zijn onze vaste waarden gebleven. Zo staat veiligheid bij elk project voorop. We kiezen dan ook bewust voor een professioneel veiligheidsbeleid. HetVCA P-certificaat van ons hoofdkantoor in België is hiervan het mooiste bewijs.

Ondertussen behaalden onze collega’s in Lokeren ook het ISO 9001-certificaat. Dit biedt enerzijds een garantie voor het kwaliteitsniveau dat onze industriële klanten verwachten, anderzijds vormt het de kapstok om een structurele groei in de toekomst mogelijk te maken.

“Een professionele omgang met veiligheid en kwaliteit is voor ons evident en is heel sterk ingebakken in ons DNA. Hoe wij onze projecten realiseren en hoe onze medewerkers zich hierbij opstellen typeert ons. In een technische wereld gaan we namelijk steeds op zoek naar een persoonlijke omgang. We geloven echt dat menselijke contacten het verschil maken en willen samen met onze klanten kwaliteitsprojecten opleveren. Bovenal willen we een langetermijnrelatie uitbouwen. En dat met alle stakeholders: onze medewerkers, klanten en leveranciers”, vertelt Frederick Flamand, CEO bij GIEC.

Gedreven #teamgiec

Kenmerkend voor de medewerkers van GIEC is de passie en trots waarmee iedereen zijn werk uitvoert. Deze komt vanuit het hart en benoemen we met #teamgiec. Er gaat dan ook veel aandacht naar verbinding tussen collega’s. Denk maar aan een onboardings- en buddytraject voor starters, een personeelsfeest, opleidingen, sportieve evenementen, een personeelskrantje … We willen echt een hecht #teamgiec behouden, ook al is dat niet altijd even eenvoudig op onze schaal.

Huidige uitdagingen

De snelle technologische evolutie in de elektrische branche en in de productieprocessen bij onze klanten vormen een andere uitdaging voor GIEC”, gaat Frederick verder. “Deze zijn constant in verandering: nieuwe technologieën, strenger wordende regelgevingen op het vlak van milieu of veiligheid, de energietransitie, de vergroening van de staalproductie, de ontwikkeling van waterstofcentrales … bieden mooie kansen maar brengen ook niet te onderschatten uitdagingen met zich mee. Niet alleen is de industrie heel sterk in evolutie, ook is er een heel sterke tendens om projecten veel sneller en efficiënter te realiseren. Dit vraagt naast de nodige technische skills ook steeds sterkere kwaliteiten op het vlak van project management en planning.”

Samen klaar voor de komende 20 jaar

“Ik blik met veel plezier terug op de afgelopen 20 jaar en het parcours dat we met GIEC aflegden. Maar waar ik nog het meest trots op ben? Dat is de groep mensen die we samengebracht hebben. Door kennis te delen, gaan we samen vooruit. En ik kijk er naar uit om dat de volgende jaren verder samen met #teamgiec te doen.”, besluit Frederick.

Meer lezen?

Je vindt artikels over ons 20-jarig bestaan op volgende nieuwssites:

Ook in volgende vakpers verscheen een artikel over ons jubileum: